Venture Media.nl - uw toolbox naar financiering

Nieuws | 1001 Financieringen | Opinie en advies | Nieuwsarchief | Begrippen | Reageer |

Investeerders Top 100 | Crowdfunding Gids Excel | Overzicht financieringstools | Toolbox Shop |

ICONIQ Capital bezorgt Collibra kapitaalinjectie

- COLILIBRA GEBRUIKT INVESTERING VOOR GROEI

30-01-2017 - Groefinanciering


De Belgische specialist op het gebied van big data Collibra heeft 50 miljoen dollar opgehaald in haar laatste investeringsronde. De kapitaalinjectie komt grotendeels voor rekening van het Amerikaanse investeringsfonds ICONIQ Capital van internetgrootheden als Mark Zuckerberg van Facebook, Reid Hoffman van LinkedIn en Jack Dorsey van Twitter. Andere investeerders in deze ronde waren Battery Ventures, Dawn Capital, Index Ventures en de oer-investeerder Newion Investments. De investering wordt gebruikt voor verdere groei.

Collibra is gespecialiseerd in toepassingen voor grote hoeveelheden gegevens, big data. Deze toepassingen ordenen de datastructuur van organisaties en bedrijven, stroomlijnen ze en maken de gegevens toegankelijk voor eindgebruikers. Het bedrijf ontstond als een spin-off van de Vrije Universiteit Brussel. Inmiddels heeft het bedrijf naast een kantoor in Brussel ook vestigingen in New York, Londen en het Poolse Wroclaw. De voornaamste klanten van de dataspecialist bevinden zich in de financiele sector, de retail, de gezondheidszorg, het onderwijs, de technologiesector en bij overheden. Collibra wordt door marktonderzoekers genoemd als marktleider in zijn segment. Een gedeelte van de investering wordt ook gebruikt om dit marktleiderschap verder uit te bouwen.

Met de kapitaalinjectie verkrijgt durfkapitalist ICONIQ Capital een plaats in de Raad van Bestuur van Collibra. Ook Battery Ventures krijgt hierin een plek, maar alleen als waarnemer. Investeerder van het eerste uur Newion heeft al sinds 2012 een zetel in de Raad van Bestuur.


Ander venture capital nieuws:


25 Misverstanden over Investeerders, en dit is de tweede

Het beste start-up-boek: The Millionaire Fastlane

25 misverstanden over investeerders en dit is de eerste

Lijstjes in de investeringswereld: hoe het niet en wel moet

De Venture Capital Gids als spreadsheet is uit

110 Zuivere investeerders in een overzicht

De nieuwe Venture Capital Gids (Top 100 Investeerders) met korting

Investeerder Han de Groot neemt belang in Unchain.io

Amerborgh steekt kapitaal in Ohpen

Helloprint haalt opnieuw miljoenen op

Top 100 Investeerders Gids ..Venture Capital BegrippenAngel Investors HandbookVenture Capital Stappenplan..Venture Capital Businesspla..Lezing Informal InvestorsTerm Sheets And ValuationsHow To Become A Business An..Venture Capital Track Recor..

Gratis abonneren?
(Adviezen, kortingsacties, nieuws over deals)
   

ONS BEDRIJF

Betalen
Contact
Algemene voorwaarden
Over ons
Privacy policy
Sitemap
Feed


Copyright (c) 2001 - 2023 I.T. Media. Alle rechten voorbehouden.