Venture Media.nl - uw toolbox naar financiering

Nieuws | 1001 Financieringen | Opinie en advies | Nieuwsarchief | Begrippen | Reageer |

Investeerders Top 100 | Crowdfunding Gids Excel | Overzicht financieringstools | Toolbox Shop |

Waarom een Gids over Crowdfunding

- ONAFHANKELIJKE BLIK IS NOODZAAK

22-06-2017 - Seed capital

De Crowdfunding Gids Excel is vorige week uitgekomen en kan nog met een vroege vogel-korting van 20 euro worden verkregen.


Waarom geven we een gids over crowdfunding uit terwijl we ons van oudsher richtten op professioneel kapitaal (venture capital en angel investors)?

Ten eerste maakt het de geldvrager weinig uit waar het kapitaal voor een bedrijf of project vandaan komt. In de praktijk werken professionele investeerders steeds vaker samen met crowdfunding-platforms. Zo organiseerde investeerder Antea Participaties, vijf maal winnaar van onze Venture Capital Gids Top 10, enkele maanden geleden een crowdfunding-campagne als onderdeel van een financiering voor een bedrijf in zijn portfolio.

Daarnaast vonden wij dat de crowdfunding-wereld toe is aan een onafhankelijke blik van buitenaf, zoals we die al 15 jaar bieden aan de wereld van venture capital en business angels. Het eerste kritische artikel in Nederland over crowdfunding verscheen mei 2012 op Venturemedia.nl, lang voor de eerste discussies in de kranten over crowdfunding.

Met de nieuwe Crowdfunding Gids gaan we de crowdfunding-platformen permanent volgen en proberen we geldvragers en -verstrekkers van crowdfunding te helpen sneller een geschikt platform te vinden.

Net als bij onze Venture Capital Gids, vinden we transparantie, dus het openlijk delen van zowel successen als mislukkingen met de buitenwereld, het allerbelangrijkste criterium voor een goed platform. Daarom hebben we in de deze gids zeer nauwlettend de informatie over defaults (wanbetalingen) en betalingsachterstanden van de 50 belangrijkste platforms voor u met elkaar vergeleken, om zo voor u de keuze makkelijker te maken.

Nu nog met 20 euro korting, van Euro 59,95 voor Euro 39,95.

Meteen naar de shop


Ander venture capital nieuws:


25 Misverstanden over Investeerders, en dit is de tweede

Het beste start-up-boek: The Millionaire Fastlane

25 misverstanden over investeerders en dit is de eerste

Lijstjes in de investeringswereld: hoe het niet en wel moet

De Venture Capital Gids als spreadsheet is uit

110 Zuivere investeerders in een overzicht

De nieuwe Venture Capital Gids (Top 100 Investeerders) met korting

Investeerder Han de Groot neemt belang in Unchain.io

Amerborgh steekt kapitaal in Ohpen

Helloprint haalt opnieuw miljoenen op

Top 100 Investeerders Gids ..Venture Capital BegrippenAngel Investors HandbookVenture Capital Stappenplan..Venture Capital Businesspla..Lezing Informal InvestorsTerm Sheets And ValuationsHow To Become A Business An..Venture Capital Track Recor..

Gratis abonneren?
(Adviezen, kortingsacties, nieuws over deals)
   

ONS BEDRIJF

Betalen
Contact
Algemene voorwaarden
Over ons
Privacy policy
Sitemap
Feed


Copyright (c) 2001 - 2023 I.T. Media. Alle rechten voorbehouden.