Venture Media.nl - uw toolbox naar financiering

Nieuws | 1001 Financieringen | Opinie en advies | Nieuwsarchief | Begrippen | Reageer |

Investeerders Top 100 | Crowdfunding Gids Excel | Overzicht financieringstools | Toolbox Shop |

Volta Ventures investeert in Bitsensor

- BITSENSOR KRIJGT EXTRA GROEIGELD VOOR ONTWIKKELING

20-02-2017 - Groefinanciering

De Eindhovense start-up Bitsensor heeft 400.000 euro aan groeigeld opgehaald tijdens een investeringsronde geleid door de Belgische investeringsmaatschappij Volta Ventures. Bitsensor gaat de kapitaalinjectie gebruiken om de software door te ontwikkelen en het bedrijf verder uit te bouwen.


De oprichters van cybersecurity start-up Bitsensor, Ruben Vreeland en Alex Dings, zeggen een nieuwe technologie te hebben ontwikkeld waarmee bedrijven binnen 50 milliseconden inzicht krijgen in de veiligheid van hun applicaties en data. Doordat deze zelfverdedigingstechniek is ingebouwd in de applicatie van Bitsensor worden hackers snel tegengehouden. Behalve deze technologie analyseert de software die de start-up heeft ontwikkelt sporen van inbraak en geneert het rapporten. Deze rapporten geven inzicht in de aanvalsmethoden van hackers en zo kunnen er meteen maatregelen worden genomen wanneer er software is gehackt.

De oprichters van de Eindhovense start-up noemen zichzelf ethische hackers, wat inhoudt dat ze systemen en netwerkinfrastructuur onderzoeken op beveiligingsfouten waar hackers misbruik van kunnen maken. Bitsensor bestaat op dit moment uit vier man, maar verwacht binnen twee jaar te groeien naar 20 man personeel. In 2016 ontvingen de oprichters van Bitsensor de NRC-Liveprijs voor CyberSecurity Startup of the Year, was het bedrijf top-10-finalist in het IBM SmartCamp-programma in Silicon Valley en ontvingen het de IBM-prijs voor meest belovende Nederlandse start-up.
Ander venture capital nieuws:


25 Misverstanden over Investeerders, en dit is de tweede

Het beste start-up-boek: The Millionaire Fastlane

25 misverstanden over investeerders en dit is de eerste

Lijstjes in de investeringswereld: hoe het niet en wel moet

De Venture Capital Gids als spreadsheet is uit

110 Zuivere investeerders in een overzicht

De nieuwe Venture Capital Gids (Top 100 Investeerders) met korting

Investeerder Han de Groot neemt belang in Unchain.io

Amerborgh steekt kapitaal in Ohpen

Helloprint haalt opnieuw miljoenen op

Top 100 Investeerders Gids ..Venture Capital BegrippenAngel Investors HandbookVenture Capital Stappenplan..Venture Capital Businesspla..Lezing Informal InvestorsTerm Sheets And ValuationsHow To Become A Business An..Venture Capital Track Recor..

Gratis abonneren?
(Adviezen, kortingsacties, nieuws over deals)
   

ONS BEDRIJF

Betalen
Contact
Algemene voorwaarden
Over ons
Privacy policy
Sitemap
Feed


Copyright (c) 2001 - 2023 I.T. Media. Alle rechten voorbehouden.