Venture Media.nl - uw toolbox naar financiering -  Winkelmand (0)
Investeerders Top 100 | Investeerders Top 100 Excel | VC Stappenplan | VC Businessplan | VC Begrippen |
Werkpakket | Crowdfunding Gids Excel | Lezing Waagkapitaal | Alle financieringstools | Reageer

Bestel Venture Capital Businessplan


Een businessplan maken is een voorwaarde om succesvol te worden met je bedrijf. Investeerders weten dat.

Daarom is het zinloos om investeerders te benaderen zonder over een businessplan te beschikken.

Investeerders willen niet zo maar een businessplan, maar een investor grade businessplan.

€  29,95



Venture Capital Businessplan is bedoeld voor:

. Ondernemers die kapitaal zoeken.

. Consultants, adviseurs, brokers en andere bemiddelaars die ondernemers helpen kapitaal te vinden.


Inhoud Venture Capital Businessplan

Geen businessplan, geen geld. Geen businessplan, geen gesprek met een financier, of het nu een venture capitalist of business angel (angel investor) is. Iedere ondernemer die durfkapitaal of risicodragend vermogen zoekt, moet een businessplan maken. Een investeerder kan enthousiast raken van het verhaal en de persoon van de ondernemer, maar het businessplan is het noodzakelijke instrument waarmee u een durfkapitalist kan overtuigen dat uw plannen realistisch zijn. Zonder businessplan heeft het contact leggen met financiers ook meestal geen zin.

Hoge eisen

Goede ondernemers kunnen vaak een redelijk businessplan schrijven. Maar een goed businessplan maken dat afgestemd is op de behoefte van een venture capital financier, een verschaffer van risicokapitaal, is een vaardigheid apart. Dat moet aan aanzienlijk hogere eisen voldoen dan andere businessplannen.

Investor grade businessplan

Een voorbeeld. Een businessplan kan nog zo goed doorgerekend zijn, als het bedrijfsmodel te veel lijkt op een sigarenwinkel (niet schaalbaar, bedrijfsmodel te afhankelijk van derden) is de investeerder niet geinteresseerd. Bij risicodragend kapitaal (venture capital) zijn de bedragen ook meestal groter dan bij een banklening, terwijl het bij een investering er om gaat dat de financiers risicodragend gaan investeren in het bedrijf van een onbekende. Daarbij investeren ze soms hun eigen geld. Het is om die redenen dat het businessplan dat u aan een durfkapitalist presenteert van hogere kwaliteit moet zijn dan als u bijvoorbeeld met een bank gaat praten. Investeerders willen niet zo maar een businessplan, maar een investor grade businessplan.

Wat moet er in staan?

Deze handleiding voor een Venture Capital Businessplan legt uit wat er in een goed businessplan voor een venture capital-financier moet staan. Welke structuur heeft het businessplan bijvoorbeeld? Hoe lang moet de tekst zijn? Hoe beschrijf je wat het bedrijf gaat doen? Wat moet er worden vermeld over de oprichters van het bedrijf? Hoe richt je het financiele plaatje in? Welke plaats nemen bijvoorbeeld de liquiditeitsprognose en de exploitatiebegroting in het businessplan in? Hoe stel je de investeringspropositie voor de investeerder samen? En moet je gaandeweg al je geheimen prijsgeven of niet?

Iedere investeerder wil bovendien dat u zelf uw businessplan hebt geschreven. Het moet een weergave zijn van uw plannen, ideeen en visie en u moet er ook op afgerekend kunnen worden.

Beste Nederlandstalige handleiding

Afgaande op de reacties van onze klanten, kunnen wij niet anders dan concluderen dat Venture Capital Businessplan de beste handleiding voor het schrijven van businessplannen in de Nederlandse taal is geworden (lees ook de aanbevelingen van lezers hieronder).

De publicatie verstrekt u een schat aan tips waarmee u een businessplan kunt maken voor een professionele investeerder die op zijn beurt in staat is uw bedrijf met kapitaal, advies en ondersteuning verder te helpen.


€  29,95

Tip: Bestel dit product en u krijgt bij elk volgende product 4 euro korting.

(Problemen met bestellen? 071 589 4000)











Lezers over Venture Capital Businessplan


Ik vind het een handige gids. Hij is erg praktisch. Wat erg sterk is, is dat het ook een goed beeld geeft wat er mis kan gaan. Van de fouten die je kan maken. Als je dat zo leest, dan denk ik, dat had ik gewoon anders moeten doen. Daar leer je veel van.
F. Boes, directeur E Mission Europe


We hebben er heel veel aan gehad. Vergelijken hierbij zijn die standaard-sjablonen van de banken een lachertje. De beschrijving van de onderdelen is heel gedetailleerd en achteraf constateer ik dat alles wat belangrijk was er in stond. De partij naar wie we ons businessplan met de aanvraag voor 13 miljoen euro hebben gestuurd, zei dat het er heel professioneel uitzag en dat hij er serieus naar ging kijken.
Jozef de Boer, start-up in stealth mode


Ik wil u bedanken voor het schrijven van de boekwerkjes over Venture Capitalists. Ik heb er veel aan gehad bij het schrijven van mijn businessplan en het benaderen van investeerders. Ik was al meer dan een jaar met het maken van een businessplan bezig, maar heb na het lezen van uw boekjes alles weer opnieuw gemaakt. Het is net als met een brief, het moet groeien en je moet het minstens 1 nacht laten rusten. >
Adriaan Koene, CEO Alpha Solutions, winnaar pitch award Amsterdam Capital Week

Wij gebruiken de boeken omdat we vanuit Rabobank een nieuw bedrijf aan het opzetten zijn waarvoor we investeerders nodig hebben. Ik vond het prima kwaliteit. Ik was vooral zeer tevreden over de praktische benadering.
Bert Tijsterman, directeur Rabobank Nederland

We hadden ons businessplan gestuurd naar een investeringsfonds voor financiering. Die vertelden dat we te vroeg waren, en ze noemden het begrip 'cash flow', wat we niet goed begrepen. Een van de boeken die we hier bestelden was Venture Capital Businessplan. Dat maakte erg hard duidelijk wat we verkeerd hadden gedaan. Van de 10 mogelijke fouten die worden genoemd, hadden we er 9 gemaakt! Nadat we uitgelachen waren, zijn we ons businessplan ingrijpend gaan wijzigen. Met ons nieuwe businessplan geloof ik er in.

Rangga Binan, CEO Trippledot.com


Het Venture Capital Business Plan is een boeiend en waardevol document.
Peter Coenen, Founder & CEO of The Value Firm.