Checklist voor het vinden van de juiste investeerder deel2


- WETEN MET WIE JE IN ZEE GAAT, BELANGRIJKER DAN HET GELD

14-10-2015 -Dit is deel 2. Klik hier voor deel 1


Hoe zit het met de mensen, het team waarmee je samen gaat werken?


. Allereerst, wanneer je een investeringsmaatschappij, gezien hun trackrecord graag aan boord wilt hebben, maar je hebt absoluut geen klik met de persoon of het team meld dit dan aan de directie van de maatschappij. Wij willen graag met jullie verder, maar niet met deze mensen, dan zullen zij, wanneer zij jou propositie “hot”genoeg vinden wel zorgen voor een andere contactpersoon of een ander team. Willen ze dat niet, dan is dat een “Red Flag” , een signaal om de besprekingen stop te zetten.

. Wat is het succesresultaat van de specifieke partner die jou wordt toegewezen. Hoewel de firma een goed resultaat heeft behaald, wil dat niet zeggen dat, dat altijd op het conto komt van jouw contactpersoon!
Tenslotte moet jij met hem of haar samenwerken.

. Wat is de achtergrond van jouw contactpersoon? Heeft deze man puur een financiele achtergrond, of is het iemand met ook echt een zakelijk inzicht en bedrijfservaring. Het is altijd beter om met iemand te gaan samenwerken die jouw ervaringen kan delen, iemand die ook in de loopgraven heeft gelegen!

. Vraag om ontmoetingen met die Ondernemers waarin de firma ook een belang heeft genomen. Niks geeft jou een beter beeld dan het verhaal van deze collega portefeuille Ondernemers. Hoe zijn hun ervaringen tot nu toe? Worden afspraken nagekomen? Wordt er geld bijgestort indien nodig en wanneer dit is afgesproken of wordt daar heel moeilijk over gedaan?

. Wie zal er, als een soort van commissaris naast jou deelnemen in het bestuur? Vaak komt het voor dat een partner de deal doet, maar dat deze de “boardseat” laat innemen door een andere, meer junior persoon en kan deze die rol naast jou wel vervullen, dat is dan de vraag?

. Wat is de ervaring van de partners, senior of junior in jouw sector? Oppervlakkig, of is er al eerder succesvol gelnvesteerd in jouw tak van sport. Tenslotte zijn ze medeaandeelhouder en mogen zij ook best de handen uit de mouwen steken!

. Belangrijk blijft, heb je klik met deze man(nen) of vrouw(en). Jullie zullen een aantal jaren gaan samenwerken, waarbij zowel de goede als de slechte tijden voorbij komen en ook dan moeten jullie er voor elkaar zijn!Gerard Hofmeijer


Deals en deskundig advies op weg naar een professionele investeerder!

Seed capital, early stage, groeikapitaal, nieuwe fondsen, awards, resultaten, adviezen, tips en uitleg.

Zet hier je eerste stap.

Email: *

U kunt zich altijd afmelden

N.B: In verband met probleemloze ontvangst, bij voorkeur GEEN GMAIL-adresAnder venture capital nieuws:


Momentum Capital investeert in Zoofy

Knab Crowdfunding steekt geld in New True

Aan kapitaalzoekers stel ik nooit directe vragen

Durfkapitalisten investeren in Christal Therapeutics

ICONIQ Capital bezorgt Collibra kapitaalinjectie

TIIN Capital investeert in Talmundo

Volta Ventures leidt investeringsronde Bitsensor

Bencis Capital Partners investeert in Tandvitaal Holding

Investeerders moeten geld in Travalli steken

Investeerders steken geld in mentorplatform Nimbles