Venture Media.nl - uw toolbox naar financiering -  Winkelmand (0)
Investeerders Top 100 | Investeerders Top 100 Excel | VC Stappenplan | VC Businessplan | VC Begrippen |
Crowdfunding Gids Excel | Lezing Waagkapitaal | Alle financieringstools | Reageer

Bestel Lezing Informal Investors


Met een informal investor of business angel in zee?

In deze lezing worden een aantal gevaren op een rij gezet.

€  9,95



Lezing Informal Investors is bedoeld voor:

. ondernemers die op zoek zijn naar risicodragend informeel kapitaal/venture capital/durfkapitaal voor hun bedrijfsplannen

. institutionele venture capital-huizen die samenwerken met informele investeerders/business angels

. overheidsorganisaties/ambtenaren die zich professioneel bezighouden met de markt voor risicokapitaal


Inhoud Lezing Informal Investors

In deze lezing geeft venture capital-kenner Henny van der Pluijm een overzicht van de mythen rond informal investors, ook wel business angels, angel investors of private investors genoemd. Informal investors worden vaak beschreven als je van het voor de geldzoekende ondernemer. Ze kunnen snel beslissen, vinden het leuk om een ondernemer te coachen en stropen zelf de mouwen op als het even tegenzit. Kortom, informal investors zijn veel betere kandidaten om kapitaal bij te zoeken dan traditionele venture capital-financiers.

Maar wie zijn die particuliere investeerders nu eigenlijk? In Nederland zijn inmiddels minimaal duizenden informele investeerders actief van allerlei verschillende pluimage.

Informal Investors: mythen

Van der Pluijm somt een aantal mythen op rond informal investors, zoals dat ze allemaal zelf een bedrijf hebben gestart en dat uiteindelijk met succes hebben verkocht. Ook zouden de informal investors of angel investors gemakkelijker een gokje willen wagen met hun kapitaal, vooral door te investeren in jonge technologiebedrijven.

Van der Pluijm verwijst deze mythen naar het rijk der fabelen. Informal investors of business angels kunnen van groot belang zijn voor de financiering en groei van een jong veelbelovend bedrijf, maar de kapitaalzoeker moet er geen wonderen van verwachten. Het goede nieuws is dat er veel meer van deze angel investors zijn dan kapitaalzoekende ondernemers vaak beseffen. Dat biedt ondernemers de luxe om zijn investerende suikeroom kritisch te kunnen boordelen.


Tip: Bestel dit product en u krijgt bij elk volgende product 4 euro korting.

(Problemen met bestellen? 071 589 4000)