Venture Media.nl - uw toolbox naar financiering -  Winkelmand (0)
Investeerders Top 100 | Investeerders Top 100 Excel | VC Stappenplan | VC Businessplan | VC Begrippen |
Werkpakket | Crowdfunding Gids Excel | Lezing Waagkapitaal | Alle financieringstools | Reageer

Bestel Investeerders Top 100


De Investeerders Top 100 bevat de Top 100 van beste NL investeerders.

Laagdrempelige, deskundige en onafhankelijke toegang tot Nederlands beste, succesvolste en betrouwbaarste investeerders. Samengesteld met een uniek ranking-systeem.

Contactgegevens, werkwijze, focusgebieden, ontstaan, de portfolio met investeringen, en veel meer.

€  29,95Investeerders Top 100 is bedoeld voor:

. ondernemers die op zoek zijn naar venture capital (risicokapitaal of durfkapitaal) voor hun bedrijfsplannen.

. investment managers of business angels die kapitaal zoeken voor cofinanciering of syndicatie bij een nieuwe investering of een koper zoeken voor de exit uit hun huidige participaties.

. adviseurs (zoals bedrijvenmakelaars, startup coaches en corporate finance-specialisten) die ondernemers of kapitaalverschaffers adviseren bij het zoeken naar risicokapitaal.

. vermogende particulieren die een investeerdersnetwerk zoeken om zich bij aan te sluiten.


Inhoud Investeerders Top 100

De Investeerders Top 100 biedt de informatie die u nodig hebt om de beste investeerders van Nederland te vinden en te beoordelen. De gids bevat contactgegevens van de beste 100 investeerders die Nederlandse bedrijven financieren, aan de hand van ons ranking-systeem voor u geselecteerd uit een totaal van 350. Van business angels netwerken en seed capital-verschaffers, via early stage financiering, langs gerijpt venture capital tot en met private equity.

Naast alle contactgegevens bevat de gids alle benodigde informatie om zelf een afgewogen oordeel te vormen over de investeerder. Kortom, maak zelf uw investormatch.

Overzicht investeerders

De gids biedt een diversiteit aan onafhankelijke informatie over de investeerders, van de ontstaansreden van de investeringsmaatschappij en het aantal jaren ervaring, via het actuele overzicht van de investeringen tot en met een inkijkje in de achtergrond van het investeringsbedrijf, de samenstelling en ervaring van het investeringsteam en de vraag hoe transparant de informatie is die door de investeerder aan u wordt verstrekt.

De gids bevat gevestigde verstrekkers van venture capital (risicokapitaal, durfkapitaal), business angels netwerken, early stage capital, institutioneel kapitaal en private equity.

Investeerders Top 100: werkwijze

Per investeerder wordt een uitleg verschaft van de gevolgde aanpak bij het investeren:

de sectoren waarop de vc focust, zoals e-business, SaaS, chiptechnologie, biotechnologie, life sciences, energie, clean tech.

de criteria waaraan de geldvragende onderneming moet voldoen (bijv. verdienmodel, kwaliteit management of opvolgingsproblematiek).

de gevolgde werkwijze: de stappen die de investeerder volgt bij het beoordelen van een investeringsaanvraag.

de regio of landen waarin de vc opereert.

het minimum- en maximumbedrag van de investeringen.

Beoordeling investeerders

een kwaliteitsindicatie van de investeerder aan de hand van een aantal controleerbare factoren.

een actueel overzicht van de portefeuille van bedrijven waarin de VC heeft geinvesteerd, maakt het plaatje compleet. Zo kunt u het investeringsgedrag van de geldschieter beoordelen.

Overige informatie over de investeerder

Het kantorennetwerk van de investeerder. Van belang voor de kapitaalzoeker die internationaal wil opereren.

Met welke partijen, zoals technische instituten of andere investeerders, werkt de investeringsmaatschappij samen?

Wie zijn de aandeelhouders van de investeringsmaatschappij aan wie deze verantwoording aflegt?

Apart overzicht waarin de investeerders worden gegroepeerd naar de levensfase van de bedrijven waarin ze investeren, zoals seed fase, groeifase, rijpheidsfase, turnaround, buy out, etcetera.

Investeerders Top 10

De Investeerders Top 100 bevat traditiegetrouw de Top 10 van de beste Nederlandse investeerders. De lijst is aan de hand van twaalf te controleren criteria voor u samengesteld.

Uitleg begrippen professionele investeerders

De ondernemer of aspirant-investeerder komt tijdens de omgang met professionele investeerders specifiek vakjargon tegen. Venture capital is een specialistisch terrein, maar met deze gids kunt u zich wapenen met kennis. De belangrijkste begrippen in deze wereld worden op een rijtje gezet en toegelicht. Ook wordt een overzicht geboden van de soorten professionele investeerders.

Met behulp van de informatie in deze gids krijgt u in korte tijd een overzichtelijk beeld van de investeringsmaatschappijen die in Nederland actief zijn met het verstrekken van risicokapitaal.

3 X 100 % Garantie: onafhankelijk, transparant en origineel

De Investeerders Top 100 is gemaakt om de kapitaalzoeker een zo groot mogelijke toegevoegde waarde te bieden. Daarom geven wij de 3 X 100 garantie.


100 % onafhankelijk. De makers van de Investeerders Top 100 garanderen de onafhankelijkheid van deze productie. Op geen enkele manier zijn deals gesloten met marktpartijen ten aanzien van de inhoud of de verkoopwijze van deze gids. De 100 investeerders in deze gids zijn stuk voor stuk door ons op kwaliteit geselecteerd. De kwaliteit van de investeerder is het enige criterium geweest voor opname in de gids.


100 % origineel. Alle informatie in de Investeerders Top 100 is voor 100 procent origineel. De gids bevat geen onderdelen die zijn aangemaakt volgens het copy-paste principe of door het herschrijven van (gedeelten uit) andere boeken.


100 % transparant. Het ranking-systeem waarmee de beste 100 Nederlandse investeerders voor deze gids zijn geselecteerd is voor 100 procent transparant, zoals uitgelegd in het boek Venture Capital Ranking.€  29,95

Tip: Bestel dit product en u krijgt bij elk volgende product 4 euro korting.

(Problemen met bestellen? 071 589 4000)Lezers over Investeerders Top 100


Ik vond de gids overzichtelijk en ook vrij compleet. Ik kende nog geen gidsen die alle PE/VC bedrijven in Nederland indexeren en de portfolio vrijgeven. Het is een handige gids voor bedrijven die een investering zoeken om te kijken welke bedrijven hier goed bij passen. Ook de top 10 vind ik leuk, een ranking geeft altijd een interessant competitiegevoel en is ook goed voor de deelnemers in mijn optiek.

Marco Wijnakker, founder Applified

Mijn indruk is dat het een goed beeld geeft van welke partijen actief zijn in Nederland op het gebied van VC/PE. Van een groot aantal partijen staat er behoorlijk wat informatie in de gids.
Ik denk dat de zoekers het meest geholpen zijn met de contact- en de achtergrondinformatie. Al met al een heel compleet pakket aan informatie waarin de meest relevante partijen naar voren komen.

Jan Willem Kakebeeke, Directeur HedleyDe overzichten van bedrijven en hun specialisaties zijn heel erg nuttig. Uitleg terminologie is kort en bondig. Mooi!
Cor Wijtvliet, Directeur Wijtvliet ResearchMet belangstelling heb ik het boekje Venture Capital Gids gelezen en gebruikt. Het is een prima handvat.

George Wagenaar, managing partner Ranchi ConsultantsJe hebt een erg handig boek gemaakt. Mijn complimenten. Inmiddels heb ik al een paar mensen het boekje en je URL aangeraden. Alvast dank.


Job Heimans, investment manager ICT VentureComplimenten voor je boek. Dit heeft je veel werk en tijd gekost :-) Voor onze venture SocialSensr hebben we er in ieder geval enkele partijen uitgehaald.


Richard van Hooijdonk, founder SocialSensrIk heb laatst de Venture Capital Gids gekocht. Complimenten!

Onno van der Kuip, bestuurslid Team Energy B2B coop UA en directeur Domus Aegis BV.De Venture Capital Gids biedt een totaaloverzicht van alle VC-partijen en is daarom een onmisbare tool voor al onze kantoren.


Jacob Nammensma, directeur CredionIk heb de indruk dat er maar een goede investeerdersgids is in Nederland.

Bernhard Sombekke, voormalig redacteur Start! Magazine (tijdschrift YES!Delft incubator)
Ik vind de gids handig om snel te kunnen zien wie wat doet.

Rob Gribbroek, directeur bij beleggingsmaatschappij Wijs en Van Oostveen
Hele handige gids. Ik gebruik hem bijvoorbeeld om de sectorfocus van een investeerder snel op te zoeken. Ik vind eigenlijk dat ik er nog te weinig mee doe.

Rob Berghuis, directeur Berghuis Development