Venture Media.nl - uw toolbox naar financiering -  Winkelmand (0)
Nieuws | 1001 Financieringen | Opinie en advies | Nieuwsarchief | Begrippen |
Investeerders Top 100 | Crowdfunding Gids Excel | Overzicht financieringstools | Shop |

Geinvesteerd wordt in jou en je team. Niet in je product. deel 2.

- EEN HERKENBAAR GESPREK MET EEN KAPITAALZOEKER 

16-12-2015 - Investeringscriteria

En nee, nu gaat het er niet om, dat jij al die andere rollen binnen een bedrijf moet kunnen vervullen, dat is absoluut onmogelijk.


Een ervaren investeerder zal zelfs, de zaak beginnen te wantrouwen wanneer een Ondernemer aangeeft, dat hij dat allemaal zelf ? wel even ? doet!

Die gedachte getuigt toch meestal van enige zelfoverschatting, en dat is wel het laatste waar een investeerder behoeft aan heeft. Zelfvertrouwen jazeker, anders wordt de onderneming geen succes, maar zelfoverschatting is (veelal) dodelijk voor elke (nieuwe) onderneming.

Wanneer je dus mag aanschuiven bij een investeerder, gefeliciteerd, je bent in ieder geval door de voorselectie gekomen, dan durf ik bijna te wedden dat er al een soort van team staat, want in 99 van de 100 gevallen, zal een Ondernemer zonder team, die voorselectie niet eens halen!

Omgekeerd zou je kunnen stellen, elke investeerder die wel investeert zonder dat er een team staat, daarover mag je als Ondernemer juist wel je twijfels trekken! Ik zou maar eens heel goed navragen wat de plannen van deze investeerder zijn, is het niet om over 1-2 jaar jou aan de kant te schuiven en met jouw idee er vandoor te gaan.

(Vraag dat maar eens aan de Maarten de Bruijn, de (her) ontwerper van de Spijker auto, het tegenwoordige Spijker Cars. Hij werd binnen no ? time door investeerder Victor Muller aan de kant geschoven!)

Samengevat: Besteed naast het ontwerpen van je product, machine, systeem en / of installatie,- maar ook bij de ontwikkeling van die geraffineerde app, of slimme dienst en service die je gaat aanbieden, een behoorlijk deel van je tijd in het vinden, selecteren en aantrekken van de juiste mensen om een team mee te vormen.

Te laat hiermee beginnen kan er toe leiden dat je droog loopt in je financien, doordat je klaar bent met het ontwerp, het geld op is, en nog geen team hebt samengesteld. Daarbij komt dat een investeerder om die laatste reden (nog) dan ook nog niet wil instappen!


Gerard Hofmeijer
Initiatiefnemer van Ondernemer + Praktijk.


Ander nieuws:


25 Misverstanden over investeerders, en dit is de zesde

Reminder. Top 100 Investeerders Gids Excel met korting

Top 100 Investeerders Gids Excel met korting

De Top 100 Investeerders Gids: nu als spreadsheet

Investeerders Top 100. Hoofdstuk 1 gratis

Hoeveel investeerders kan Nederland hebben

De Investeerders Top 100... Wat is nog meer nieuw

De Investeerders Top 100. Wat is nieuw

Het nieuwe boek Investeerders Top 100 ... is beschikbaar

25 Misverstanden over Investeerders .... dit is de vijfdeInvesteerders Top 100Investeerders Top 100 ePubTop 100 Investeerders Gids ..Venture Capital Stappenplan..Venture Capital Stappenplan..Venture Capital RankingVenture Capital Businesspla..Venture Capital Businesspla..Crowdfunding Gids ExcelGratis abonneren?
(Adviezen, kortingsacties, nieuws over deals)
   


ALGEMEENONS BEDRIJFCONTACTINFORMATIE
Algemene voorwaardenBestellen en betalenI.T. Media
Privacy policyFAQDuit 8
Over ons2353 SG Leiderdorp
SitemapKvK.nr. 28080068
Tel: 071 589 4000
BTW: NL001976454B41


Copyright (c) 2001 - 2024 I.T. Media. Alle rechten voorbehouden.