Venture Media.nl - uw toolbox naar financiering -  Winkelmand (0)
Nieuws | 1001 Financieringen | Opinie en advies | Nieuwsarchief | Begrippen |
Investeerders Top 100 | Crowdfunding Gids Excel | Overzicht financieringstools | Shop |

De Investeerders Top 100... Wat is nog meer nieuw

- IN DE 10E EDITIE

31-05-2023 - Nieuw product

Vorige week kwam de nieuwe Nederlandse Investeerders Top 100 uit en in ons vorige bericht meldden we een aantal veranderingen in de investeerderswereld ten opzichte van 2018. 'test'


(De Nederlandse Investeerders Top 100 is de opvolger van de Venture Capital Gids.)

Het samenstellen van de nieuwe editie gaf ons een goed beeld van de veranderingen in de sector, waarvan we er graag nog een aantal met u delen.

Bedragen

. We zien wederom een belangrijke stijging van de bedragen die met investeren gemoeid zijn. Het is niet zinvol hier een gemiddelde aan te geven, daar iedere investeerder wat betreft de bedragen op een ander niveau zit.

Wel is het mogelijk een stijging te vermelden door te vergelijken met de vorige editie van de gids. Investeerders gebruiken in de regel een uit twee bedragen om aan te geven op welk niveau ze opereren.

. het bedrag per financiering, dus per deal. Van de eerste financiering tot funding van een gerijpt bedrijf hanteren investeerders vaak een onder- en bovengrens.

. het bedrag van de waarde van het bedrijf. Dus een investeerder werkt bijvoorbeeld alleen met bedrijven tot een maximale waardering van 10 miljoen euro.

Voor beide bedragen geldt dat ze sinds de vorige Gids (2018) weer duidelijk gegroeid zijn. We schatten een gemiddelde stijging van ongeveer 15 procent.

Sectoren

. Er is in de nieuwe gids een veel grotere vertegenwoordiging van investeerders die actief zijn in 'health' technologie. Health, daar mag ook onder worden verstaan: medische technologie, life sciences, kortom, alles wat met het menselijk lichaam te maken heeft.

Dit segment groeide al langzaam sinds de eerste editie in 2001. Echter, tussen de laatste Venture Capital Gids en de huidige Investeerdersgids is er sprake van versnelling van de groei.

In de nieuwste gids zijn er op 100 professionele investeerders 12 te vinden die vrijwel uitsluitend in medische toepassingen investeren en zijn er verschillende voor wie medische technologie een van de doelsectoren is. We zien daar ook specialisaties optreden, zoals diagnostics and therapeutics.

Koppeling participatie en investeringsmanager

We hebben transparantie altijd het belangrijkste criterium gevonden om investeerders op te nemen in de gids en punten toe te kennen. We zien op steeds meer websites van investeerders nu een koppeling tussen participatie en investeringsmanagers, zodat we per persoon kunnen zien welke bedrijven een investeringsmanager onder zich heeft.

Dit is een belangrijke verbetering van de transparantie. In de volgende editie van de gids zullen we in het Ranking-systeem waarschijnlijk een extra ranking punt gaan toekennen voor het bieden van dit inzicht. Dat betekent dat we voor het eerst sinds ca 2010 het ranking-systeem zullen aanpassen.

Veranderingen in de opgenomen informatie

. We hebben meer aandacht besteed aan de informatie over het investeringsteam. Dit is van belang, omdat zoals bekend de investeerder moet passen bij de ondernemer en bij diens adviseur. De 'fit' wordt niet alleen bepaald door de deal size en de sector, maar ook door de achtergronden van het investeringsteam. Dat wil zeggen door de functies die de investeerders bekleed hebben en de sectoren waar ze zelf in gewerkt hebben. Vandaar geven we meer info over het investeringsteam.

. We hebben voor het eerst weer een provinciale investeerder opgenomen, Investeringsfonds Zeeland. In de laatste 3 edities hebben we provinciale of regionale maatschappijen uitgesloten, omdat ze overduidelijk de investeringsmarkt verstoren en bovendien sommige onder hen een belabberd track record hebben. Investeringsfonds Zeeland is toch opgenomen, omdat we in de 25 jaar dat we de investeringswereld volgen nooit serieuze investeringsactiviteit van private partijen in Zeeland hebben gezien. Daarom deze uitzondering.

. Er is in de investeringswereld altijd veel verwarring over begrippen. Sommige investeerders denken dat ze tot private equity behoren, maar vergeten dat ze ook venture capital zijn, zonder dat te beseffen. Het een sluit het ander echter niet uit.

Algemeen is ook het misverstand dat venture capital en business angels elkaar uitsluiten, wat ook niet zo is. Business angels zijn onderdeel van venture capital. Wat we in deze editie wel hebben uitgesloten, zijn investeerders die zich uitsluitend met gerijpte bedrijven bezig houden als een soort van belegging. Dat is private equity maar geen venture capital. Het is beleggen, maar niet investeren.


De Investeerders Top 100 leidt kapitaalzoekende ondernemers en hun adviseurs naar de beste investeerders.

De marktprijs van het papieren boek Investeerders Top 100 zal regulier Euro 44,95 gaan bedragen.

Tijdens de early bird-actie verkrijgt u Investeerders Top 100 voor Euro 39,95.

P.S.

De elektronische versie (e-Pub) is nu verkrijgbaar voor slechts 34,95 euro.Lees meer over de Investeerders Top 100

BestelshopAnder nieuws:


25 Misverstanden over investeerders, en dit is de zesde

Reminder. Top 100 Investeerders Gids Excel met korting

Top 100 Investeerders Gids Excel met korting

De Top 100 Investeerders Gids: nu als spreadsheet

Investeerders Top 100. Hoofdstuk 1 gratis

Hoeveel investeerders kan Nederland hebben

De Investeerders Top 100... Wat is nog meer nieuw

De Investeerders Top 100. Wat is nieuw

Het nieuwe boek Investeerders Top 100 ... is beschikbaar

25 Misverstanden over Investeerders .... dit is de vijfdeTop 100 Investeerders Gids ..Venture Capital Stappenplan..Venture Capital Stappenplan..Venture Capital RankingVenture Capital Businesspla..Venture Capital Businesspla..Crowdfunding Gids ExcelVenture Capital BegrippenVenture Capital Begrippen e..Gratis abonneren?
(Adviezen, kortingsacties, nieuws over deals)
   


ALGEMEENONS BEDRIJFCONTACTINFORMATIE
Algemene voorwaardenBestellen en betalenI.T. Media
Privacy policyFAQDuit 8
Over ons2353 SG Leiderdorp
SitemapKvK.nr. 28080068
Tel: 071 589 4000
BTW: NL001976454B41


Copyright (c) 2001 - 2024 I.T. Media. Alle rechten voorbehouden.