Venture Media.nl - uw toolbox naar financiering

Nieuws | 1001 Financieringen | Opinie en advies | Nieuwsarchief | Begrippen | Reageer |

Investeerders Top 100 | Crowdfunding Gids Excel | Overzicht financieringstools | Toolbox Shop |

25 misverstanden over investeerders. Dit is de eerste

- IEDERE INVESTEERDER IS HETZELFDE

11-03-2019 - Investeringscriteria

Afgelopen maandag 21 januari 2019 was Blue Monday.Blue Monday zou voor de gemiddelde Nederlander de somberste dag van het jaar zijn.

Het is de dag dat iedereen beseft dat de vakanties voorbij zijn en te duur waren, dat er een berg werk ligt te wachten, dat de dagen te kort zijn en de nachten te lang, en dat de volgende vakantie nog ver weg.

Daar kwam dit jaar iets bij.

Het lage BTW-tarief steeg van 6 naar 9 procent. Daarom is een lunch 5 procent duurder geworden :). De energieprijzen stijgen met 30 procent, omdat anders de wereld vergaat. Dat zeggen ze tenminste.

Het goede nieuws: Blue Monday is voorbij.

Om u op weg te helpen in 2019, stellen we hieronder een gratis hoofdstuk ter beschikking van ons nieuwe boek '23 misverstanden over investeerders en 3 over kapitaalbemiddelaars.

Het is leerzaam, al zeggen we het zelf.

Dit boek is bij ons in ontwikkeling en we sturen het naar alle klanten die we adviseren over investeerders ter voorbereiding van hun eerste coaching sessie. Het was ook het thema van onze recente workshop bij het Groeiatelier in Gent.

P.S.: De Venture Capital Gids die in het hoofdstuk genoemd wordt, hebben we voor u afgeprijsd van 42,95 naar 37,95 euro. Dus betaal niet méér, maar minder.

Ga direct naar de shop

Of naar de Venture Captal Gids

Aanname 1

Een investeerder is een investeerder is een investeerder.

Ofwel: iedere investeerder is hetzelfde.

Achtergrond 1

De gemiddelde kapitaalzoeker is zich meestal niet van deze aanname bewust en zal, als hij er op wordt gewezen, niet snel toegeven dat hij deze aanname ooit gedaan heeft. Toch is het zo dat als een kapitaalzoekende ondernemer over zijn plannen praat, hij altijd praat over het vinden van 'een' investeerder.

Welke investeerder dit is, welke soort investeerder dit is en wat de eigenschappen van deze investeerder moeten zijn, specificeert hij niet. Maar deze onbewuste en foutieve aanname staat aan het begin van een moeizame en vaak kansloze zoektocht.

Om het erger te maken, werven diverse bemiddelende partijen met teksten als 'Hoe vind je een investeerder?' of 'Wij leggen uit hoe u een investeerder vindt'. Daarmee worden ze makkelijk met Google gevonden, maar brengen de kapitaalzoeker verder op een dwaalspoor.

Werkelijkheid 1

Er bestaat een enorme verscheidenheid aan investeerders. De verschillen bestaan langs verschillende dimensies.

Zo bestaat er onderscheid naar:

. de bedrijfstak waarin ze investeren

. de bedragen die ze kunnen investeren

. de fase van de levenscyclus waarin ze investeren

. de vraag of ze alléén kunnen investeren of dat alleen met anderen kunnen doen (is van belang voor de doorlooptijd)

. de criteria die ze hanteren

. de regio waarin ze opereren

. de mate van controle die ze wensen

. de reden waarom ze investeren

. de ervaring die ze meenemen

. en verschillende andere variabelen

Dit is de reden dat in de Venture Capital Gids over alle investeerders die in deze publicatie worden beschreven, zo veel mogelijk informatie over de achtergrond van de investeerders wordt gegeven.

Bij individueel opererende business angels of informal investors (waarvan er veel meer zijn dan gegroepeerde investeerders die zichzelf als collectief aanbieden) is het moeilijker openbare achtergrondinformatie te vinden. Daarom is het de taak van de kapitaalzoeker om zo veel mogelijk zelf van de achtergrond en voorkeuren van de investeerder zelf uit te vinden. De achtergrond, mind-set en de intenties van de investeerder hebben grote consequenties voor het type bedrijven waarin ze geïnteresseerd zijn.

Voor een geslaagde kapitaal-zoektocht is het absoluut noodzakelijk dat de kapitaalzoeker zo veel mogelijk over de achtergrond van een investeerder te weten komt. Het is algemeen bekend dat bedrijven zo veel mogelijk over hun klanten te weten moeten komen. Investeerders zijn de klant van de ondernemer die kapitaal zoekt. De ondernemer verkoopt aan de investeerder een deel van zijn bedrijf en hij verkoopt zijn eigen geloofwaardigheid. De investeerder moet besluiten of hij deze goederen koopt of niet.

Een goed inzicht in de achtergrond van investeerders maakt verschil voor de wijze waarop u hen benadert en voor de wijze waarop de relatie met hen zal verlopen als u hen als investeerders aan boord trekt. U moet altijd een brug zien te slaan tussen de wijze waarop de investeerder gewend is te werken en uw eigen behoefte.

Verder verdiepen?

Ga direct naar de shop

Of naar de Venture Captal GidsAnder venture capital nieuws:


25 Misverstanden over Investeerders, en dit is de tweede

Het beste start-up-boek: The Millionaire Fastlane

25 misverstanden over investeerders en dit is de eerste

Lijstjes in de investeringswereld: hoe het niet en wel moet

De Venture Capital Gids als spreadsheet is uit

110 Zuivere investeerders in een overzicht

De nieuwe Venture Capital Gids (Top 100 Investeerders) met korting

Investeerder Han de Groot neemt belang in Unchain.io

Amerborgh steekt kapitaal in Ohpen

Helloprint haalt opnieuw miljoenen op

Top 100 Investeerders Gids ..Venture Capital BegrippenAngel Investors HandbookVenture Capital Stappenplan..Venture Capital Businesspla..Lezing Informal InvestorsTerm Sheets And ValuationsHow To Become A Business An..Venture Capital Track Recor..

Gratis abonneren?
(Adviezen, kortingsacties, nieuws over deals)
   

ONS BEDRIJF

Betalen
Contact
Algemene voorwaarden
Over ons
Privacy policy
Sitemap
Feed


Copyright (c) 2001 - 2023 I.T. Media. Alle rechten voorbehouden.