Venture Media.nl - uw toolbox naar financiering

Nieuws | 1001 Financieringen | Opinie en advies | Nieuwsarchief | Begrippen | Reageer |

Investeerders Top 100 | Crowdfunding Gids Excel | Overzicht financieringstools | Toolbox Shop |

25 misverstanden over investeerders, de tweede

- GEEN REACTIE = GEEN INTERESSE

12-03-2019 - Investeringscriteria

Aanname 2: Geen reactie = geen interesse.


Veel kapitaalzoekers gaan er van uit dat als een investeerder niet reageert op een e-mail, een Tweet of een private message in LinkedIn, deze geen interesse in het plan heeft. Of ze weten niet zeker of de investeerder interesse heeft, maar geven het toch meteen op.

Achtergrond 2

Het grootste deel van de ondernemers – niet alle – heeft weinig ervaring met verkopen. Een ondernemer die kapitaal zoekt is een verkoper. Hij verkoopt een deel van zijn bedrijf in ruil voor geld, en hij moet ook zijn eigen geloofwaardigheid verkopen.

Verkopen betekent echter het kunnen omgaan met voortdurend te worden afgewezen.

Werkelijkheid 2

. Vrijwel alle investeerders zijn enorm druk bezette mensen. Van elke 100 investeringsvoorstellen die ze krijgen, zijn er maar enkele (minder dan 5) die er – na een korte scan - interessant genoeg uitzien om aandachtig te lezen.

Dat betekent niet noodzakelijk dat alle andere voorstellen die ze ontvangen niet en nooit interessant zijn. Maar u moet begrijpen dat een investeerder vinden iets anders is dan een investering aantrekken. Veel ondernemers slagen er wel in een investeerder te vinden, maar trekken toch geen investering aan.

Simpel gezegd is hier het oude spreekwoord geldig dat de aanhouder wint. Ook als u een geweldig plan heeft, zult u door een flinke barrière heen moeten. U zult dezelfde investeerder waarschijnlijk verschillende keren moeten benaderen.

Uit de online-verkoop is bekend dat een klant gemiddeld zeven bezoeken aan een website nodig heeft voordat hij voor het eerst tot koop van een product overgaat.

Een investering aantrekken is in hoge mate vergelijkbaar met een product verkopen. Het product dat u als kapitaalzoeker verkoopt is een belang in uw bedrijf dat de investeerder verwerft via aandelen. Dat belang moet leiden tot een bepaalde opbrengst voor de investeerder in de toekomst. Die opbrengst moet vooral financieel zijn, maar kan voor een deel ook bestaan uit het krijgen van toegang tot nieuwe kennis.

Om toe te happen, moet de investeerder precies weten waarom het in zijn voordeel is om die investering uit te voeren.

U zult dus altijd uw huiswerk moeten doen, uw voorstel goed moeten verpakken en verkopen aan de investeerder, maar vervolgens kost het waarschijnlijk een aantal contacten of ontmoetingen voordat de investeerder toehapt.

Neemt u onze toolbox eens door, die gestaag wordt uitgebreid:

Toolbox

Of bestel onze tools in de shop

Shop


Ander nieuws:


25 Misverstanden over investeerders, en dit is de zesde

Reminder. Top 100 Investeerders Gids Excel met korting

Top 100 Investeerders Gids Excel met korting

De Top 100 Investeerders Gids: nu als spreadsheet

Investeerders Top 100. Hoofdstuk 1 gratis

Hoeveel investeerders kan Nederland hebben

De Investeerders Top 100... Wat is nog meer nieuw

De Investeerders Top 100. Wat is nieuw

Het nieuwe boek Investeerders Top 100 ... is beschikbaar

25 Misverstanden over Investeerders .... dit is de vijfde


Angel Investors HandbookVenture Capital Track Recor..Venture Capital WerkpakketThe Millionaire FastlaneInvesteerders Top 100Investeerders Top 100 ePubTop 100 Investeerders Gids ..Venture Capital Stappenplan..Venture Capital Stappenplan..

Gratis abonneren?
(Adviezen, kortingsacties, nieuws over deals)
   


Copyright (c) 2001 - 2023 I.T. Media. Alle rechten voorbehouden.